Contractondertekening Werelderfgoedcentrum Waddenzee

Gepubliceerd op 03 april 2023

Contractondertekening Werelderfgoedcentrum Waddenzee

Afgelopen vrijdag 31 maart hebben Biense Dijkstra (Directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma) en Niek Kuizenga (Directeur Werelderfgoedcentrum Waddenzee) op het kantoor van BGDD in Bolsward hun handtekening gezet onder het contract voor de bouw van het Werelderfgoedcentrum Waddenzee.

Op naar de realisatiefase

Met elkaar gaan we een bijzondere en spannende tijd tegemoet, waarin we met z'n allen onze schouders onder dit prachtige project zetten. Ons doel is om eind 2024/ begin 2025 in alle opzichten klaar te zijn om vanuit ons nieuwe gebouw, als werkplaats van de wadden, het publiek kennis te laten maken met het ecosysteem van het Waddengebied en de zeehond als graadmeter van de gezondheid van dit unieke UNESCO werelderfgoed.

Officieel startmoment

Na maanden van voorbereiding is dit het officiële startpunt van een mooie samenwerking waarin het prachtige project realiteit wordt. Inmiddels is het bouwterrein in Lauwersoog bouwrijp gemaakt en start vanaf vandaag de aannemer met het inrichten van het terrein. Op donderdag 20 april zal Niek Kuizenga in het bijzijn van medewerkers en genodigden de formele eerste bouwhandeling verrichten.