Contracten ondertekend: Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwt het nieuwe gasloze Kindcentrum in Kollum

Gepubliceerd op 18 december 2018

Contracten ondertekend: Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwt het nieuwe gasloze Kindcentrum in Kollum

Op dinsdag 18 december ondertekenden Stichting Kindcentrum Kollum en Bouwgroep Dijkstra Draisma de contracten. Bouwgroep Dijkstra Draisma mag het nieuwe gasloze Kindcentrum in Kollum bouwen.

CONTRACTONDERTEKENING

Voorzitter Sierd Henk de Bruin, Carin Doodeman - bestuurder VCBO Kollumerland ca en Willem Wouda - bestuurder Roobol, waren namens de stichting aanwezig om samen met Biense Dijkstra - directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma, de contracten te ondertekenen. De partijen kijken erg uit naar de realisatie van het bijzondere gebouw. De bouw start medio 2019 en wordt naar verwachting in de eerste helft van 2020 opgeleverd.

DESIGN AND BUILD KINDCENTRUM

Met een bouwoppervlak van 2.000m2 krijgt het Design and Build Kindcentrum een mooie ligging aan de rand van het centrum van Kollum. Het gebouw wordt gerealiseerd op de huidige locatie van CBS Kon. Juliana. De huidige basisschool zal deze zomer worden gesloopt. Het nieuwe gebouw biedt onderdak aan zowel CBS Koningin Juliana als OBS Professor Casimir en aan de peuterspeelzaal en BSO van TIKO. De beide scholen behouden hun eigen identiteit, maar maken efficiënter gebruik van de ruimten. 


Kristinsson Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp en Koninklijke Damstra Installatietechniek voor de technische installatie van het nieuwe Kindcentrum.

DUURZAME LEEROMGEVING

Het nieuwe Kindcentrum is gasloos en levert, door plaatsing van o.a. zonnepanelen en lucht-water warmtepompen, een positieve bijdrage aan de duurzame toekomst.