Bouwwerkzaamheden ‘Heechterp Vernieuwt’ feestelijk van start

Gepubliceerd op 16 mei 2023

Bouwwerkzaamheden ‘Heechterp Vernieuwt’ feestelijk van start

Gisteren bereikten we een echte mijlpaal. We zijn feestelijk gestart met de nieuwbouw van de Wilgenflat in Heechterp Leeuwarden. Dit is ook het eerste bouwproject in de omvangrijke wijkvernieuwing. Natuurlijk waren ook de nieuwe bewoners van de Wilgenflat bij dit feestelijke moment aanwezig. Zij komen allemaal uit Heechterp en wilden graag in de wijk blijven wonen. Zij voelen zich thuis in de wijk.

Officiële opening en flessenpost

Folkert-Hans fietste met zijn muziekfiets door de wijk en riep wijkbewoners nogmaals op vooral langs te komen. Door de projectgroep was een feestelijk programma opgesteld voor bewoners met een officiële opening door Peter van de weg (directeur-bestuurder Elkien) en Hein de Haan (wethouder gemeente Leeuwarden). Mevrouw Dijkstra, die al meer dan 15 jaar in de wijk woont, hielp mee de flessenpost te begraven. In deze flessenpost deden bewoners een boodschap voor de toekomst. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje en gelukkig een voorzichtig zonnetje.

Groene, duurzame wijk

In de Wilgenflat komen 36 appartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens. We starten bewust als eerste met de bouw van de nieuwe Wilgenflat op het braakliggende terrein naast het wijkcentrum Heechterp-Schieringen. We bieden bewoners van de woningen die gesloopt worden, daarmee de mogelijkheid om maar één keer te verhuizen en om zo in Heechterp te blijven.

 

Samen maken we van Heechterp een groene, duurzame wijk waar het prettig en veilig wonen is voor iedereen. Nu en in de toekomst. Met de start van de bouww zijn we weer een stap verder. Zie heechterpvernieuwt.nl voor meer informatie over de wijkvernieuwing.