Bouwgroep Dijkstra Draisma vindt partner in Parcom

Gepubliceerd op 08 april 2022

Bouwgroep Dijkstra Draisma vindt partner in Parcom

Bouwgroep Dijkstra Draisma en investeringsmaatschappij Parcom maken bekend dat overeenstemming is bereikt over de toetreding van Parcom als aandeelhouder tot de innovatieve bouwgroep uit Dokkum/Bolsward. Directeur Biense Dijkstra blijft als aanjager, directeur en grootaandeelhouder samen met het huidige directieteam leiding geven aan het Friese familiebedrijf, om de verdere uitbouw van de activiteiten vorm te geven.

Bouwgroep Dijkstra Draisma, een familiebedrijf dat in de negentiende eeuw is ontstaan en werkgelegenheid biedt aan ruim 350 mensen, is in de afgelopen jaren hard gegroeid. Het bedrijf loopt voorop in innovatie en duurzaamheid, met als recent voorbeeld de ontwikkeling van geprefabriceerde woningen die gasloos en circulair zijn, en zelfs energie opleveren. Het bedrijf draagt sterk bij aan de energietransitie en de verduurzaming van de gebouwde omgeving. De grote vraag naar betaalbare woningen in Nederland en de noodzaak om tempo te maken met verduurzaming, natuurherstel en energieonafhankelijkheid drijven de groei. Bouwgroep Dijkstra Draisma ontwikkelt zich daardoor snel, met respect voor het vakmanschap van haar medewerkers, opdrachtgevers en samenwerkingspartners en met gekoesterde worteling in de regio’s waarin het bedrijf haar missie volbrengt.

Parcom is een in 1982 opgerichte Nederlandse investeringsmaatschappij die ondernemers en managementteams ondersteunt bij het realiseren van hun ambities en begeleidt in fases van duurzame groei of transformatie. Parcom combineert grondige en gedegen analyse met pragmatische en creatieve oplossingen. Parcom is ervan overtuigd dat mensen het verschil maken en staat ‘hands-by’ naast de managementteams van haar partnerbedrijven. Partnerbedrijven van Parcom zijn onder andere Climate for Life (energiezuinige HVAC binnenklimaatoplossingen) en 247 TailorSteel (lasergesneden metaalproducten).  

Biense Dijkstra, directeur en aandeelhouder van Bouwgroep Dijkstra Draisma, is bijzonder verheugd om Parcom als medeaandeelhouder te verwelkomen. “Ons bedrijf groeit hard en ik verwacht dat dat de komende jaren zeker niet minder wordt, vanwege de uitdaging om duurzame, innovatieve en betaalbare woningen te bouwen in een steeds groter deel van Nederland. Daarom hebben we besloten om de aandeelhoudersbasis waarop ons bedrijf rust, te verbreden met een ondernemende Nederlandse investeringsmaatschappij. Met het team van Parcom hadden we al snel een goede klik, en zij delen onze visie op wat ons te doen staat in de komende jaren. We willen met nog meer slagkracht en impact gebouwen realiseren die goed zijn voor mens en natuur – met behoud van de trots en cultuur die bij ons bedrijf en haar mensen past.”

Willem-Jan Merckel, partner van Parcom, kijkt uit naar de samenwerking met Biense Dijkstra en zijn team. “Wij zijn blij om te mogen investeren in Bouwgroep Dijkstra Draisma, een sterk en modern bouwbedrijf dat door Biense en zijn mensen is uitgebouwd tot koploper in duurzaam en innovatief bouwen. Wij kijken ernaar uit om het bedrijf te ondersteunen bij haar verdere groei.”

Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt.