Bouwgroep Dijkstra Draisma partner woningcorporatie Wold & Waard in NOM-renovatie pilot

Gepubliceerd op 21 november 2018

Bouwgroep Dijkstra Draisma partner woningcorporatie Wold & Waard in NOM-renovatie pilot

Een pilot waarbij we in Grootegast 13 woningen renoveren tot nul-op-de-meter. Hiervoor tekenden we vandaag het contract met Janneke Klijn, directeur van woningcorporatie Wold & Waard. Samen met Fijn Wonen, Jorritsma Bouw en Breman Service-Nijhuis Bouw worden met de pilot in totaal 48 woningen gerenoveerd. Elke aannemer is actief in een ander dorp. Met dit initiatief wil Wold & Waard ervaring opdoen met het renoveren van de bestaande woningvoorraad. De woningcorporatie wil er voor zorgen dat haar woningbezit in 2050 energieneutraal is.

SELECTIE AANNEMERS SAMEN MET BEWONERS

In april presenteerden we onze plannen voor de renovatie. Niet alleen aan de medewerkers van Wold & Waard, maar ook aan zo’n dertig bewoners. Zij waren betrokken bij de selectie van de aannemers. Dit zorgt voor draagvlak, maar ook voor een onderlinge kennismaking tussen bewoners. “Het mooie aan deze dag is niet alleen dat we meestemmen over de aannemers. Ik heb al veel gepraat met mensen uit mijn straat, die ik tot nu toe alleen van gezicht kende”, meldde een bewoner uit Marum tijdens de presentaties.

RENOVATIE IN LEEK, GRIJPSKERK, MARUM EN GROOTEGAST

Wold & Waard selecteerde uiteindelijk samen met de bewoners vier aannemers: Breman Service-Nijhuis Bouw renoveert de woningen in Leek, Fijn Wonen de woningen in Grijpskerk, Jorritsma Bouw de woningen in Marum en wij gaan aan de slag met 13 woningen in Grootegast.