Bouwgroep Dijkstra Draisma met online quiz en VR bij Techniek Tastbaar in Sneek

Gepubliceerd op 26 maart 2018

Bouwgroep Dijkstra Draisma met online quiz en VR bij Techniek Tastbaar in Sneek

Kinderen enthousiast maken voor de techniek. Hiervoor waren we afgelopen vrijdag bij Techniek Tastbaar in Sneek. Leerlingen van diverse scholen uit de regio kwamen hiervoor naar de ROC Friese Poort. Bedrijven als H&M Houtbewerkingsmachines (waarvan wij ook partner zijn), Ventura en Liander waren hierbij aanwezig. Oud-Olympisch kampioen Bob de Jong opende de dag.

 

Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Noordzee en een biologisch zuivelbedrijf: techniek is overal en overal zijn technici nodig. Techniek Tastbaar is een ‘belevingsevent’ in de Techniek speciaal voor leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

online quiz en VR

VIRTUAL REALITY

Via virtual reality en een quiz maakten toekomstige techneuten kennis met Bouwgroep Dijkstra Draisma. Met de VR-bril navigeerden de leerlingen, en ook enthousiaste ouders, zich door Leeuwarden. Diverse projecten waren hierbij zichtbaar. Zo ook het SC Cambuur stadion van dichtbij!

BGDD QUIZ

Naast virtual reality daagden wij de kinderen uit voor de ‘BGDD QUIZ’. Ruim zestig kinderen deden hier fanatiek aan mee. De deelnemers van de quiz maakten kans op een gesigneerd SC Cambuur shirt. Onder alle deelnemers hebben we een gesigneerde SC Cambuur bal verloot.

online quiz en VR

WINNAARS

Gesigneerd SC Cambuur shirt
1e plek BGDD QUIZ (12.967 punten): Gerben de Witte 
2e plek BGDD QUIZ (10.327 punten): Tom Dijkstra

Gesigneerde SC Cambuur bal

Rixt Huitema