Bouwgroep Dijkstra Draisma hoofdsponsor FIRST LEGO League Drachten

Gepubliceerd op 28 november 2019

Bouwgroep Dijkstra Draisma hoofdsponsor FIRST LEGO League Drachten

Iedereen heeft ooit wel eens gespeeld met de wereldberoemde gekleurde bouwstenen. LEGO is nog steeds enorm populair en bovendien een goede methode om jongeren kennis te maken met techniek. Bedenken, programmeren, bouwen; met alles krijgen ze te maken. En als innovatieve bouwer dagen wij jongeren natuurlijk graag uit om met techniek aan de slag te gaan. Bouwgroep Dijkstra Draisma als hoofdsponsor van de FIRST LEGO League in Drachten is dan ook een perfecte combinatie.

Wat is de FIRST LEGO League?

De FIRST LEGO League is een educatief programma dat jongeren van 9 t/m 14 jaar uitdaagt om, door middel van verschillende opdrachten, de maatschappelijke rol van wetenschap & technologie te onderzoeken. Jaarlijks is er een wisselend thema en deze komt per editie terug in de vorm van een “Challenge”. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen. Tijdens de regionale en nationale finales laten zij de resultaten zien. Meer lezen over de opdrachten die de kinderen moeten doen? Neem dan een kijkje op de website van FIRST LEGO League.

Regiofinale FIRST LEGO League Drachten

Vrijdag 13 december vindt één van de regiofinales plaats bij het CSG Liudger (locatie Raai) in Drachten. Deze regiofinale wordt georganiseerd door NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger. In Drachten doen maar liefst 24 teams mee van de basisscholen en voortgezet onderwijs uit Drachten en omstreken. Een jury, met onder andere onze collega van innovatie Coen Verboom, beoordeeld de teams op hun presentatie over het centrale thema, een missie met een legorobot in de wedstrijdarena, robottechniek en teamwork.

 

Dit jaar is het thema City Shaper. De teams moeten uitvindingen en innovaties bedenken rondom het ontwerpen, bouwen en leven in hun dorp of stad van de toekomst. Vanuit Dijkstra Draisma zullen wij aansluiten bij de jury om mee te oordelen over welk team de opdrachten het beste heeft uitgevoerd.

 

Ook een kijkje nemen op vrijdag 13 december? Bekijk het programma hier.