Bouwgroep Dijkstra Draisma genomineerd voor landelijke Koning Willem I Prijs

Gepubliceerd op 23 maart 2018

Bouwgroep Dijkstra Draisma genomineerd voor landelijke Koning Willem I Prijs

Afgelopen donderdag zijn de elf genomineerden voor de prestigieuze Koning Willem I Prijs voor het mkb bekend gemaakt. Van de 360.000 mkb bedrijven behoren wij volgens de jury tot één van de elf pareltjes die zich onderscheiden in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie.

 

Volgens het juryrapport onderscheiden we ons in onze visie en aanpak op het gebied van de energietransitie, circulariteit en energieleverende woningen. Met de nieuw geopende gerobotiseerde gevelfabriek voor ‘Nul op de meter’ woningen, nieuwe innovaties als warmtebehang en energiemodules, evenals onze betrokkenheid bij geothermie en monitoring van woningen is de bouwgroep veel meer dan een traditioneel bouwbedrijf.

 

Directeur Biense Dijkstra meldt: ”Wellicht is het beter om het woord “bouwbedrijf” achterwege te laten. We zijn van aannemer naar aanbieder van totaal oplossingen gegaan. Om de woningen van het gas af te krijgen, kijken we niet alleen naar het gebouw, maar ook naar de infrastructuur en de gebouwde omgeving. Alleen op wijkniveau kan je grote slagen maken. De sociale innovatie speelt daarbij een grote rol. Voor de bewoners is de energietransitie ook een grote verandering. De bewoners meenemen op reis, overtuigen en ontzorgen is net zo belangrijk.”.

 

De elf genomineerden worden voorgedragen aan de Bestuurs Advies Commissie. Zij zullen zich buigen over de genomineerde kandidaten om vervolgens drie finalisten voor te dragen aan het bestuur van de Koning Willem I Stichting. Deze finalisten worden eind april bekend gemaakt. Na zorgvuldige afweging kiest het bestuur de uiteindelijke winnaar die tijdens de feestelijke bijeenkomst op 28 mei a.s. bekend gemaakt zal worden.

OVER DE KONING WILLEM I PRIJS

De Koning Willem I Prijs is een prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: grootbedrijf en mkb. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Voor meer informatie zie: www.kw1prijs.nl.

 

Foto: Just Justa