Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwt 64 appartementen Alkmaar Noord

Gepubliceerd op 20 oktober 2020

Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwt 64 appartementen Alkmaar Noord

Vandaag zijn we gestart met de bouw van 64 appartementen aan de Sperwerstraat in Alkmaar die we in opdracht van woningcorporatie Woonwaard bouwen. De appartementen bestaan uit 56 driekamerappartementen en 8 studio’s verdeeld over vier bouwblokken. Kinderen van de naastgelegen Rudolf Steinerschool hebben schilderijen gemaakt die het hek rond de bouw versieren.  

Appartementen Sperwerstraat

De appartementen zijn verdeeld over vier gebouwen van verschillende hoogtes. Het gebouw in de hoek heeft zes verdiepingen, de drie overige gebouwen hebben drie verdiepingen. De studio’s bevinden zich op de begane grond en zijn verdeeld over de vier gebouwen

 

De woningen worden aangesloten op het warmtenet van de HVC.

foto
Foto

Meer sociale huurwoningen

Uniek aan dit project is het grote aandeel sociale woningbouw. Van de 78 woningen die gebouwd worden op deze plek zijn er maar liefst 64 voor de sociale verhuur, terwijl meestal niet meer dan 30 procent van een project uit sociale huurwoningen bestaat. Woonwaard is erg blij dat we op deze plek meer sociale huurwoningen kunnen realiseren om daarmee tegemoet te komen aan de grote vraag naar sociale woningbouw. Het is de verwachting dat de woningen eind 2021 in de verhuur komen. Naast deze sociale huurwoningen komen er ook nog 14 eengezinswoningen. Deze koopwoningen worden niet door Woonwaard ontwikkeld.

Bekijk ook:

Nieuws Gepubliceerd op 25 november 2020 Duurzaamheidsprijs Wonen 2020