Bouw ontmoetingsschool de Oanrin in Arum van start

Gepubliceerd op 26 oktober 2022

Bouw ontmoetingsschool de Oanrin in Arum van start

Onder groot applaus heeft wethouder Petra van den Akker met leerlingen van ontmoetingsschool De Oanrin het startsein gegeven voor de bouw van  hun nieuwe school in Arum.

Nieuwe dorpsschool in Arum

Wethouder Petra van den Akker (Onderwijs) onthulde woensdagochtend samen met de jongste en oudste leerling het bouwbord van de nieuwe basisschool. Een prachtige locatie waar straks Ontmoetingsschool “De Oanrin”, peuterspeelzaal van KidsFirst en diverse verenigingen gebruik van kunnen maken. Petra van den Akker: “Nu is het nog een bouwplaats, maar over een jaar staat hier een prachtige nieuw gebouw. Een locatie waar ontmoeten centraal staat. Als gemeente zijn we trots op het duurzame karakter van het plan dat er ligt. Het past bij deze tijd. Daarnaast past het goed binnen een dorp als Arum. Vanuit de gemeente stimuleren we graag samenwerkingen tussen scholen en verenigingen in kleine kernen. Dit is daar een mooi voorbeeld van.”  

Steentje bijdragen

Alle aanwezige kinderen van ontmoetingsschool De Oanrin en van KidsFirst hebben spreekwoordelijk hun steentje bijgedragen. Ze hebben allemaal een steentje versierd en deze bij het bouwbord gelegd. De steentjes zijn na afloop van de onthulling verzameld. Deze zullen zichtbaar verwerkt worden in het gebouw.

Energiezuinig

Het nieuwe gebouw is energiezuinig door middel van het toepassen van onder andere zonnepanelen en ledverlichting. Een deel van het bestaande meubilair wordt hergebruikt. Daarnaast wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van recyclebare en biologisch afbreekbare materialen.

 

Als alles volgens planning verloopt, kunnen de kinderen vanaf januari 2024 naar school in het nieuwe gebouw.