Biense Dijkstra 2e van de Duurzame 50

Gepubliceerd op 13 april 2017

Biense Dijkstra 2e van de Duurzame 50

Biense Dijkstra, alg. directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma is woensdag tijdens Building Holland uitgeroepen tot tweede van de ABN AMRO Duurzame 50. Deze prijs wordt uitgereikt aan personen die over voldoende daadkracht, charisma, contacten en visie beschikken om de gebouwde omgeving te verduurzamen. De top 3 bestond verder uit 1. Claudia Reiner (vice-voorzitter van Uneto-VNI) en 3. Thomas Rau (architect).

 

Er wordt bij de Duurzame 50 beoordeeld op de volgende vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Biense is door de jury – die onder andere bestond uit Maxime Verhagen en Jan Willem van de Groep - geprezen om zijn scherpe mening en oprechtheid. Maar met name de risico’s die hij durft te nemen en de wijdte waarin hij investeert in de toekomst vallen op.

 

Biense Dijkstra: “Wij hebben geen plan, maar een droom. Het mooiste wonen, werken en recreëren: betaalbaar en bouwkundig faciliteren. Energieleverend en circulair, gerealiseerd door technische en sociale innovatie. Een droom die werkelijkheid wordt met vernieuwende aanpakken, gebaseerd op een circulaire economie. Dat doen we met systemen en technieken die niet eerder door bouwers werden toegepast. We doen dat niet alleen, maar samen met ‘believers’ in deze aanpak en ‘realisten’ die waarde toevoegen.”

DE DUURZAME 50

ABN AMRO heeft de ambitie de transitie naar duurzaam vastgoed in Nederland te versnellen. Niet alleen op het gebied van nieuwbouw, maar juist ook bij de verduurzaming van bestaande gebouwen. Verduurzamen kun je niet alleen, goede partners en het uitwisselen van kennis zijn daarbij essentieel. Jong en oud kan daar een steentje bijdragen. Dat moeten we zichtbaar maken én stimuleren. De ABN AMRO Duurzame 50 Award sluit daar naadloos op aan. Lees meer over de winnaars, de prijs en de jury op: duurzame50.nl.

OP DE FOTO V.L.N.R.

Jan Willem van de Groep, Biense Dijkstra, Pernille La Lau.