Bewoners vieren samen met Elkien en Dijkstra Draisma oplevering Canadezenlaan

Gepubliceerd op 17 mei 2023

Bewoners vieren samen met Elkien en Dijkstra Draisma oplevering Canadezenlaan

Het is feest aan de Canadezenlaan. Samen met de bewoners vierden we vandaag de oplevering van een groot onderhoudsproject. Vanaf april 2022 werden de binnen- en buitenkant van maar liefst 258 woningen aan de Canadezenlaan in Leeuwarden flink onder handen genomen. Vandaag sluiten we de werkzaamheden feestelijk met bewoners en medewerkers af. Bewoners konden een lekker hapje of drankje halen bij één van de foodtrucks en gezellig samen spelletjes doen.

Isolerende maatregelen

Aan de Canadezenlaan staan drie complexen met in totaal 258 woningen. Twee woningblokken zijn aan de achterzijde voorzien van nieuwe kunststof gevels. Bij het derde complex is ook de voorgevel vernieuwd. Van alle woningen werd de oude beglazing vervangen door HR++ glas. Door alle maatregelen is het energieverbruik flink gereduceerd en zijn de woningen weer helemaal klaar voor de toekomst.

Collectief warmtenet

Daarnaast zijn de complexen aangesloten op een collectief warmtenet. Voor het koken werd tot voor kort nog gebruik gemaakt van gas. Door over te stappen op elektrisch koken – alle bewoners kregen een elektrische kookplaat – wordt er nu geen gebruik meer gemaakt van fossiele energie. Door de ingreep besparen bewoners flink op de energie rekening  en voor Elkien draagt het bij aan het doel om CO2 neutraal te zijn in 2050.

Ketensamenwerking

Elkien en Bouwgroep Dijkstra Draisma werken sinds 2016 succesvol samen als ketenpartners in het verbeteren en nieuw bouwen van huurwoningen. In deze keten werken ze intensief samen met vaste partners aan de ambitie woningen toekomst bestendig te maken. Van de ca. 1300 verduurzaamde woningen zijn er ruim 700 gasloos gemaakt.