Nieuwbouw vrijstaande woning, Nijeholtpade

september 2019
december 2019
Nijeholtpade
In opdracht van:
Particulier
In samenwerking met:
Dorenbos Architecten

De bestaande jaren 60 bungalow ter plaatse van de zandwinning aan de Vriesburgerweg voldeed niet aan de duurzame en functionele wensen van onze opdrachtgever. Daarom is er voor gekozen om op hetzelfde terrein een nieuwe woning te bouwen.

 

Door een intensief contact tussen de opdrachtgever, aannemer en architect is deze energie neutrale woning in een goed bouwproces en een kort tijdsbestek gerealiseerd.

Het ontwerp

Voor de bouw van deze woning zijn veel natuurlijke materialen gebruikt. Het nieuwe ontwerp past door haar eenvoudige hoofdvorm en materiaalkeuze perfect in de omgeving tussen de boerderijen, arbeiders woningen en opstallen die deze streek zo kenmerken.

 

Om optimaal van het landschap te kunnen genieten heeft de architect er voor gekozen om het peil van de woning omhoog te brengen. Het verhogen van het peil maakt een volledig ondergrondse garage mogelijk waardoor de overige bijgebouwen een meer agrarische functie kunnen krijgen.


Een zestal gelamineerde spanten maken een vrije indeling mogelijk en benadrukken de schuurtypologie. De zuidzijde sluit met de gemetselde gevels en verticale muuropeningen aan bij het traditionele straatbeeld en aan de noordzijde zijn de gevels helemaal opengewerkt om volledig te kunnen genieten van het prachtige landschap en alles wat zich daarin afspeelt!

garage
spanten