Nieuwbouw

Nieuwbouw 16 Dijkstra Draisma woningen Mûnein

juli 2022
mei 2023
Mûnein
In opdracht van:
WoonFriesland
In samenwerking met:
Adema Architecten

Nieuwbouw 16 Dijkstra Draisma woningen, Mûnein

Aan de Dokter Kijlstraweg in Mûnein bouwden we zestien woningen volgens ons droogstapelsysteem. De huidige woningen zijn daarvoor gesloopt en vervangen door vier blokken met vier woningen. 

Droogstapelsysteem (DSS)

Volledig geïndustrialiseerd, demontabel en duurzaam, oftewel: de woningbouwoplossing van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Ontwerpen gaat digitaal en de robot doet de rest. De toekomst van bouwen is nu beschikbaar.

 

Bij Bouwgroep Dijkstra Draisma vinden we een tevreden opdrachtgever net zo belangrijk als een tevreden huurder. Daarom bieden wij de droogstapelwoningen aan: dé woningbouwoplossing om complete wijken te verduurzamen. Een betaalbare woning, comfortabel en ook nog eens energieleverend. Win-win voor huurder en verhuurder!

Bewoners nieuwbouw ‘reade hûskes’ in Mûnein plukken de vruchten van groene straat

11 mei 2023

Vandaag was de feestelijke oplevering van 16 nieuwbouwwoningen aan de Dokter Kijlstraweg in Mûnein. Bovendien onthulde Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland het ontwerp voor het groenplan rondom de woningen. De nieuwe huizen staan op de plek waar voorheen ook huurwoningen van WoonFriesland stonden.

 

Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma: 'De woningen zijn geprefabriceerd in onze fabriek volgens het droogstapelsysteem. Iedere woning bestaat uit verschillende onderdelen die we kant en klaar naar de bouwplaats hebben gebracht en ter plekke in elkaar hebben gezet. Het grote voordeel van deze manier van bouwen is dat we sneller en duurzamer werken. Bovendien bieden we een gegarandeerde kwaliteit, omdat we de omstandigheden tijdens de productie in onze fabriek kunnen perfectioneren. De woningen voldoen aan de meest actuele duurzaamheidseisen. Dit resulteert in een hoog wooncomfort en een lage energierekening voor de bewoners. Dubbel duurzaam dus!’