Design and Build

Design and Build 15 woningen, Castricum

juli 2016
november 2016
In opdracht van:
Kennemer Wonen, Alkmaar
In samenwerking met:
Jaap Hoekstra Architectuur & Stedenbouw, Drachten

Voor Kennemer wonen hebben wij 15 woningen aan de Hoogevoort in Castricum gebouwd. Deze woningen maken deel uit van een groene buurt in een kleinschalige dorpse setting. De bebouwing in de omgeving heeft een herkenbare, traditionele vormgeving. De woningen in het plangebied grenzen aan de voorzijde aan een grote openruimte met een fraaie groenvoorziening en volwassen bomen. De diepe achtertuin zijn westelijk georiënteerd.

ONTWERP

De materialisering kenmerkt zich door de toepassing van baksteen en gebakken dakpannen in aardetinten. De bijzondere toepassing van twee soorten metselwerk, in warme aardetinten, geeft de woning een rijke uitstraling. 

DESIGN AND BUILD

Voorheen was de bouwer alleen verantwoordelijk voor een goed lopend bouwproces. Tegenwoordig wordt de expertise van de bouwer ook gevraagd bij het ontwikkelen en beheren van gebouwen. Dit resulteert in een Design and Build contract. Het voordeel van Design and Build is dat alle partijen, van opdrachtgever tot architect, met elkaar werken en niet naast elkaar of na elkaar. Zo wordt ook bij dit project op integrale wijze samengewerkt aan een oplossing binnen het overeengekomen budget, deadline en het hoge kwaliteitsniveau.