De huidige locatie van Kijlstra aan de Ballumerweg voldoet niet meer aan de eisen en is te klein. De nieuwe locatie bevindt zich aan de Reeweg, op een goede uitvalslocatie bij de veerdam. Op het terrein waar de post moet komen staan nu een paar oude kassen.

Toekomstbestendig

Met de nieuwbouw realiseren we een professionele en toekomstbestendige ambulancepost voor opdrachtgever Kijlstra. De nieuwe ambulancepost wordt duurzaam gebouwd en er wordt rekening gehouden met de specifieke omstandigheden aan de Waddenkust. Zo zal de post in het donker niet permanent verlicht zijn.

 

De nieuwe post heeft ruimte voor vier voertuigen, waarvan twee voor grootschalige geneeskundige bijstand (GGB). Op de benedenverdieping is onder andere het dagverblijf voor het personeel gesitueerd. Ook zijn er bij de nieuwe post twee speciale wadden-​appartementen beschikbaar voor medewerkers vanaf de vaste wal en in verband met de 24-uurs beschikbaarheid van de ambulancemedewerkers.

Siebren Annema (l) van BGDD en Theunis Doornbos (r) van Kijlstra Ambulancezorg tijdens het startmoment 1 juli 2020
Siebren Annema (l) van BGDD en Theunis Doornbos (r) van Kijlstra Ambulancezorg tijdens het startmoment 1 juli 2020
1
2

Feestelijke start nieuwbouw ambulancepost Ameland

Aan de Reeweg in Nes (A) is woensdag 1 juli 2020 de officiële start van de nieuwbouw van de ambulancepost van Kijlstra Ambulancezorg ingeluid door Bouwgroep Dijkstra Draisma. Aan Amelander ambulanceverpleegkundige Nanne van der Meulen de eer om de eerste paal te slaan.

 

Nanne van der Meulen, de oudste medewerker van de ambulancedienst op Ameland, mocht het officiële startsein geven voor de nieuwbouw. “Het idee voor een nieuwe ambulancepost bestaat al een jaar of acht. Inmiddels dacht ik de nieuwbouw niet meer mee te gaan maken. Het is een eer dat ik op deze manier toch mijn steentje bij heb kunnen dragen aan de nieuwbouw”, aldus Van der Meulen, die per 1 september 2020 met pensioen gaat.

 

De nieuwe ambulancepost wordt in december van dit jaar door Bouwgroep Dijkstra Draisma opgeleverd.

 

Meer weten over dit project?