Nieuwbouw

Ambulancepost Kijlstra NES, Ameland

juli 2020
januari 2021
625 m²
In samenwerking met:
ARTEC bouwkundig ontwerp & adviesbureau Burgum
November 2020

Nieuwbouw ambulancepost Kijlstra, Ameland

De locatie van Kijlstra aan de Ballumerweg voldeed niet meer aan de eisen en was te klein. De nieuwe locatie bevindt zich aan de Reeweg, op een goede uitvalslocatie bij de veerdam. Op het terrein waar de post moet komen staan nu een paar oude kassen.

 

Met de nieuwbouw hebben we een professionele en toekomstbestendige ambulancepost voor opdrachtgever Kijlstra gerealiseerd. De nieuwe ambulancepost is duurzaam gebouwd en er is rekening gehouden met de specifieke omstandigheden aan de Waddenkust. Zo zal de post in het donker niet permanent verlicht zijn.

1
2

Sleuteloverdracht 19 januari 2021

Ondanks de regen, toch een mooie dag: vandaag kreeg Kijlstra de sleutels van hun nieuwe ambulancepost op Ameland. 

 

In de afgelopen weken legden wij op Ameland in Nes de hand aan de nieuwbouw van de ambulancepost. Vanaf de veerdam is hij goed te zien, een mooie blikvanger voor iedereen die op het eiland aankomt. Na een vlotte samenwerking met veel lokale ondernemers mochten we vandaag de sleutels overhandigen. 

 

Voor de oplevering zetten Theunis Doornbos van Kijlstra (L) en Durk van der Zee van Dijkstra Draisma (R) een handtekening.

Wadden-appartementen

De nieuwe post heeft ruimte voor vier voertuigen, waarvan twee voor grootschalige geneeskundige bijstand (GGB). Op de benedenverdieping is onder andere het dagverblijf voor het personeel gesitueerd. Ook zijn er bij de nieuwe post twee speciale wadden-​appartementen beschikbaar voor medewerkers vanaf de vaste wal en in verband met de 24-uurs beschikbaarheid van de ambulancemedewerkers.

Siebren Annema (l) van BGDD en Theunis Doornbos (r) van Kijlstra Ambulancezorg tijdens het startmoment 1 juli 2020
Siebren Annema (l) van BGDD en Theunis Doornbos (r) van Kijlstra Ambulancezorg tijdens het startmoment 1 juli 2020
1
2

Feestelijke start nieuwbouw ambulancepost Ameland

1 juli 2020

Aan de Reeweg in Nes (A) is woensdag 1 juli 2020 de officiële start van de nieuwbouw van de ambulancepost van Kijlstra Ambulancezorg ingeluid door Bouwgroep Dijkstra Draisma. Aan Amelander ambulanceverpleegkundige Nanne van der Meulen de eer om de eerste paal te slaan.

 

Nanne van der Meulen, de oudste medewerker van de ambulancedienst op Ameland, mocht het officiële startsein geven voor de nieuwbouw. “Het idee voor een nieuwe ambulancepost bestaat al een jaar of acht. Inmiddels dacht ik de nieuwbouw niet meer mee te gaan maken. Het is een eer dat ik op deze manier toch mijn steentje bij heb kunnen dragen aan de nieuwbouw”, aldus Van der Meulen, die per 1 september 2020 met pensioen gaat.

 

De nieuwe ambulancepost wordt in december van dit jaar door Bouwgroep Dijkstra Draisma opgeleverd.

 

Meer weten over dit project?