Renovatie

20 woningen in Berlikum en Bitgummole

september 2016
december 2016
In opdracht van:
Wonen Noordwest Friesland

In de dorpen Berlikum en Bitgummole hebben we respectievelijk 18 en 2 woningen gerenoveerd. Het ging hierbij om het herstel van het voegwerk van de gevels en het isoleren van de spouw en de begane grondvloer. Ook hebben we werkzaamheden verricht op het dak. Hierbij hebben we de bestaande dakpannen verwijderd, nieuwe isolerende renovatieplaten aangebracht. Toen dit klaar was hebben we nieuwe dakpannen gelegd.

 

Andere werkzaamheden die we uitvoerden bestonden uit het vervangen van de dakgoten door aluminium exemplaren, de vernieuwing van de houten dakkapellen en incidenteel hebben we houtrotherstelwerkzaamheden uitgevoerd, beglazing vervangen en schilderwerk verricht.

DELFS ROOD

Kenmerkend voor dit project is het behoud van de geveluitstraling van deze woningen, aangezien de woningen vallen onder de zogenaamde Delftsrode architectuur. Delftsrood is een ambachtelijke bouwtrend die in een korte periode, circa 1948 tot 1953, overal in Friesland en aangrenzend gewesten toegepast is in de woningbouw. Er is daarom ook bewust gekozen om vooral originele elementen terug te laten komen tijdens de renovatie.