Nieuwbouw

Sporthal, Almere-Haven

februari 2018
november 2018
In opdracht van:
Gemeente Almere
In samenwerking met:
AGS Architecten, Amsterdam

De oudste sporthal van Almere was toe aan vervanging! Daarom hebben we eind 2016 in opdracht van Gemeente Almere de oude sporthal van Almere-Haven gesloopt. Op diezelfde plek hebben we een splinternieuwe sporthal gerealiseerd. Met een oppervlakte van circa 3.400 m2, inclusief drie zaaldelen en de bijbehorende facilitaire ruimten kan Almere-Haven spreken van een volwaardig sportcomplex.

FLEXIBILITEIT

Doordat de sporthal direct te betreden is vanuit de entree, kunnen er ook grote evenementen plaatsvinden. Met flexibele wanden kan de sporthal worden opgedeeld in drie afzonderlijk te gebruiken delen. Het geheel vormt een toegankelijke accommodatie met sport- en buurtfuncties in een groene omgeving. Een echte meerwaarde voor de sporters in de omgeving!

DESIGN, BUILD EN MAINTAIN

Dit duurzaam gebouwde project bestaat uit de ontwikkeling, realisatie en het meerjarig onderhoud. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een sterke interactie met de groene omgeving. Het is een transparant gebouw met een functionele maar toch warme uitstraling. Vanaf de oplevering zijn we nog 20 jaar lang verantwoordelijk voor het planmatig onderhoud van de sporthal.

WAARDEVOLLE SAMENWERKING

De sporthal in Almere-Haven is één van de sportaccommodaties die we in samenwerking met AGS Architecten realiseren. Met nog drie projecten in DokkumTexel en Groote Veen zorgt de samenwerking straks voor vier mooie gebouwen. De bouw van de sportcomplexen op Texel en in Groote Veen is goed van start en in Dokkum is het nieuwe sportcentrum al vol in gebruik.

ENERGIENEUTRALE SPORTHAL

Het gebouw is geheel energieneutraal. De 600 zonnepanelen op het dak leveren voldoende energie. Ook zijn de toegepaste technieken energiezuinig en afgestemd op de wisselende hoeveelheid sporters.