Renovatie en uitbreiding

Renovatie en uitbreiding Tabor College Oscar Romero, Hoorn

juli 2019
oktober 2020
12300 m²
In opdracht van:
Stichting Onderwijshuisvesting Hoorn
In samenwerking met:
Bureau Bos architecten

Het schoolgebouw van het Tabor College Oscar Romero te Hoorn wordt grondig gerenoveerd en verbouwd. De nieuwe school krijgt meer ruimte voor sport, een overdekte fietsenstalling, een nieuw trappenhuis, prachtige studio's voor het vak muziek en meerdere ruimtes om zelfstandig te werken. 

 

Hiermee wil de opdrachtgever, Stichting Onderwijshuisvesting Hoorn, weer kunnen voldoen aan de eisen van modern onderwijs en zichzelf meer op de kaart zetten als 'sportschool'. 

 

 

Fasering

De renovatie en nieuwbouw vindt plaats in twee hoofdfasen. Fase een betreft de nieuwbouw van de sporthal en de verbouw aan de zuidwestzijde van het gebouw. Fase twee betreft de nieuwbouw van de sporthal en de verbouw aan de zuidoostzijde van de school. 

 

In juli 2019 is begonnen met het plaatsen van de bouwketen en het sloopwerk. In oktober 2019 zijn de heipalen geplaatst. 

Tijdens de bouw blijft de school deels in gebruik. Dat kan dankzij een uitgekiende planning.

Er wordt bovendien ruimte in het gebouw vrijgemaakt doordat een deel van de scholieren in het voorjaar les gaat krijgen in een vervangend gebouw. Tijdens de renovatie verblijven de nieuwe brugklassers in Oscar Junior, een speciaal brugklasgebouw aan de Johannes Poststraat. 

Hoogste punt bereikt

Kort geleden hebben we samen met onze opdrachtgever het hoogste punt van het Tabor College mogen vieren. Inmiddels zijn we enkele weken verder en zijn de dakplaten aangebracht, worden de gevels voorzien van binnendozen en starten we met de dakbedekking.

 

Binnenkort start het gevelmetselwerk tot 4,5 m1 hoogte waarna de gevelafwerking kan starten. Ondanks het slechte weer van de afgelopen tijd loopt alles nog volgens planning!

tussenstand
tussenstand