Droogstapelbouw

Nieuwbouw 12 innovatieve Droogstapelwoningen, Harkema

augustus 2019
december 2019
In opdracht van:
WoonFriesland

Aan het Dominee Tiesingaplein in Harkema bouwen we twaalf Droogstapelwoningen voor WoonFriesland. De woningen krijgen geen gasaansluiting en functioneren volledig op elektriciteit. Op ieder dak worden zonnepanelen geplaatst, waardoor een deel van de elektriciteit door de woning zelf wordt opgewekt. Ook worden de huizen verwarmd door een warmtepomp. 

Snelle realisatie

In oktober zijn we gestart met de voorbereidingen op locatie, maar onze isolatiegevels waren al sinds augustus in productie in onze fabriek. Inmiddels zijn alle gevels klaar voor gebruik en is op maandag 28 oktober de eerste woning neergezet. Het streven is om binnen drie weken alle woningen op te kunnen leveren.

dss
dss

Frisse aanblik voor Ds. Tiesingaplein

In Harkema wordt de sloop-nieuwbouw van de woningen in de buurt toegejuicht. De troosteloze aanblik die de dichtgetimmerde ramen van de leegstaande huizen bood, was de inwoners een doorn in het oog. De in de jaren zestig gebouwde huizen stonden voor een groot deel al geruime tijd leeg. In december zijn de oude woningen gesloopt. Ons doel is om de nieuwe woningen voor WoonFriesland in januari 2020 feestelijk te openen.