Renovatie en herinrichting

It Sailhûs, Elahuizen

mei 2015
mei 2016
1163 m²
In opdracht van:
Sailwise, Enkhuizen
In samenwerking met:
Maas Architecten, Lochum

Het project 'It Sailhûs' bestond uit de renovatie en herinrichting van een voormalig kaaspakhuis tot een uniek watersportcentrum voor mensen met een beperking met diverse verblijfsmogelijkheden. Initiatiefnemers van It Sailhûs zijn SailWise en Fonds Gehandicaptensport.

It Sailhûs is een unieke locatie, direct aan de Fluessen in het centrum van de watersportprovincie van ons land. Het pand wordt ingericht met een aantal aangepaste (zorg)appartementen, een lift en een speciale groepsaccommodatie. De haven zal niet alleen de thuisbasis worden voor de catamaran Beatrix, maar ook worden voorzien van ruim voldoende aangepast en toegankelijk vaarmateriaal en geschikt voor elke handicap. 

Iedereen met een handicap kan hier samen met familie en vrienden een uitdagende watersportvakantie doorbrengen. Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet.