Vernieuwbouw

IKC Prins Constantijn, Leeuwarden

augustus 2019
juni 2020
In opdracht van:
PCBO Leeuwarden
In samenwerking met:
Studio Nauta, De Zwarte Hond

EEN NIEUW INTEGRAAL KINDCENTRUM IN LEEUWARDEN

In Leeuwarden aan de Willem Sprengerstraat gaan Christelijke Basisschool Prins Constantijnschool en kinderdagverblijf Sinne samen onder één dak in een Integraal Kindcentrum (IKC).

 

Het bestaande deel van circa 960 m² BVO wordt opnieuw ingedeeld maar behoudt de Amsterdamse Schooldetails. Dit bijzondere monumentale schoolgebouw uit de jaren '30 is geïntegreerd in het nieuwe ontwerp. De nieuwbouw van circa 1840 m² BVO zal tegen het bestaande deel gebouwd worden. De oude gemetselde zuidgevel komt midden in het nieuwe gebouw te staan en vormt het hart van de nieuwe school. Het nieuwe IKC biedt ruimte voor meer dan 200 kinderen.