Herontwikkeling

Herontwikkeling Bijlstraat en Bijldwarsstraat, Hippolytushoef

april 2018
december 2019
In opdracht van:
Beter Wonen
In samenwerking met:
BBHD Architecten

De uit 1958 daterende huurwoningen aan de Bijlstraat en Bijldwarsstraat in Hippolytushoef zijn inmiddels gesloopt en worden vervangen door 34 nieuwe woningen, deels gezinswoningen en deels levensloopbestendig. De bouw wordt in twee fasen uitgevoerd. Inmiddels is de eerste fase, de zuidelijke kant van de Bijlstraat met 14 nieuwe woningen samen met twee twee-onder-een-kap huurwoningen aan de Bijldwarstraat opgeleverd. De tweede fase bestaat uit de noordelijke kant van de Bijlstraat en zal eind 2019 klaar zijn.

GASLOOS EN ALL-ELECTRIC

De woningen zijn gasloos en zijn voorzien van een elektrische warmtepomp die zorgt voor verwarming en warm water. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen die elektriciteit opwekken voor de warmtepomp en huiselijk gebruik.

SAMEN MET BEWONERS TOEKOMSTPLAN UITWERKEN IN HIPPOLYTUSHOEF

In Hippolytushoef is samen met de bewoners en Beter Wonen een toekomstplan gemaakt over inmiddels gesloopte 42 huurwoningen. Na meerdere bewonersbijeenkomsten is het planvoorstel van Bouwgroep Dijkstra Draisma door de bewoners gekozen als beste plan. Daarnaast zijn de bewoners op excursie geweest bij het project Breezand.