Restauratie, herbestemming

Blokhuispoort - Restaurant met terras en aanlegplekken

april 2016
september 2017
In opdracht van:
BOEi Amersfoort
In samenwerking met:
TWA Architecten Burdaard

Wij restaureren de voormalige gevangenis de Blokhuispoort in Leeuwarden. Omdat dit een verzameling is van vele projecten hebben we ze in ons portfolio uitgesplitst. De projecten zijn: het hostel, de horeca, de bibliotheek, het ketelhuis, het Alkovengebouw en de gevelrestauratie en verduurzaming.

 

Het was een wens van velen om een goede vaarverbinding te realiseren voor de Blokhuispoort. Die is er nu. Toeristen kunnen met een bootje aanmeren aan de kant van de Zuidergrachtswal. Hier is een vlonderterras, welke hoort bij het nieuwe drink en eetlokaal Proefverlof wat zich heeft gevestigd in bouwdelen G en E. Er is een 13 meter brede doorbraak gemaakt die toegang biedt naar het vlonderterras. In het restaurant kunnen ongeveer zo’n tachtig personen terecht. Het terras is ook de startplek voor een nieuwe wandelroute rondom de Blokhuispoort.