Nyck de Vries & Formule-E: een goede match met Bouwgroep Dijkstra Draisma

In oktober 2019 maakten wij bekend dat we de persoonlijke sponsor zijn van Nyck de Vries, Formule-E coureur voor ‘Mercedes-Benz EQ Formula E Team’. Nyck is een geboren Fries en werd in 2019 kampioen in de Formule 2. Hij koos daarna ervoor om te gaan racen voor het team van Mercedes in de volledig elektrische raceklasse. In 2021 werd Nyck wereldkampioen Formule E. In 2022 blijft de Vries onderdeel uitmaken van het Mercedes Benz team.

Formule E

De Formule E is een klasse in de autosport waarbij alleen met elektrische auto’s wordt gereden. De raceklasse wordt georganiseerd door de FIA en er wordt wereldwijd gereden. Dit gaat dus om een veel duurzamere sport dan de standaard formule 1 of 2. Naast dat de sport een stuk duurzamer is, doen zij veel acties in de landen waar ze racen om te helpen aan klimaat doelstellingen. De FIA formule E kampioenschap is ISO 20121 gecertificeerd en geven een goed voorbeeld op het gebied van recyclen van materialen en actief verminderen van afval op de evenementen. Om extra kracht bij hun doelstellingen te zetten hebben ze drie onderwerpen waar ze de focus op hebben: organiseren van duurzame evenementen, een positieve impact hebben op de gast steden waar ze racen en het gebruik van een wereldwijd platform om elektrisch rijden te promoten.

Nyck de Vries
Nyck de Vries

Match met Bouwgroep Dijkstra Draisma

Het thema duurzaamheid staat ook bij Bouwgroep Dijkstra Draisma hoog op de agenda. Wij willen onze stempel drukken op een gezonde en leefbare wereld. Wij acteren actief in de energietransitie voor de gebouwde omgeving. Om ook maatschappelijk betrokken te blijven bij andere sectoren denken wij bewust na over onder andere sponsorschap van sport en evenementen. Het sponsoren van Nyck de Vries in de formule E past perfect bij de duurzame toekomst die wij voor ons zien. 

Fanboost Nyck de Vries

De formule E is een race waarbij fans een actieve rol kunnen uitoefenen om het eindresultaat van hun favoriete coureur positief te beïnvloeden. Bij voldoende stemmen kunnen coureurs bij races een extra powerboost inzetten. Het stemmen op je favoriete coureur wordt een FANBOOST genoemd. De vijf coureurs met de meeste FANBOOST stemmen winnen een uitzonderlijke powerboost. Ze kunnen deze inzetten in een 5 seconden periode in de tweede helft van de race.