Tweede etappe fabrieks- en inspiratietour Aedes en partners bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Gepubliceerd op 14 december 2018

Tweede etappe fabrieks- en inspiratietour Aedes en partners bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Er is een enorme vraag naar betaalbare (nieuwbouw)woningen. Innovaties zijn nodig om de productiecapaciteit te vergroten en te versnellen. Deze innovaties zijn er al. Daarom organiseert Aedes een fabrieks- en inspiratietour, samen met haar partners van de Vernieuwingsagenda, waaronder Bouwend Nederland, De Stroomversnelling, UNETO/VNI, NVB-bouw en Platform 31. De tweede etappe van deze tour werd georganiseerd in samenwerking met Bouwgroep Dijkstra Draisma. Als een van de vijf inspiratiebedrijven lieten wij aan een grote groep corporaties en andere belangstellenden zien hoe we seriematige woningbouw op grote schaal mogelijk maken: dankzij industrialisatie en robotisering. Samen met onze partners Betonson en Breman namen we de aanwezigen mee naar onze Droogstapelwoning en de productielocatie.

 

Onze bezoekers werden ontvangen in Het Bos, de grote vergaderruimte met de toepasselijke naam voor een bouwer met duurzame ambities. Innovator Folkert Linnemans gaf onze visie op hoe corporaties hun vraag kunnen bundelen, uit kunnen gaan van standaard ontwerpen, maar met behoud van vrijheid in architectuur. Ook lichtte hij onze inspiratiebrochure ‘Systeemkeuzes Fryslân’ toe. Een document vol informatie over de verschillende energiesystemen waarmee men woningen van het gas af kan halen. 

 

Na de presentatie was het tijd voor een rondleiding door de gepresenteerde Droogstapelwoning en de fabriek. Hier konden de aanwezigen met eigen ogen zien hoe onze productielijn met behulp van robots gevels en daken produceert. Voor rondleidingen is een speciale loopbrug gemaakt, zodat bezoekers een goed beeld krijgen van het productieproces. Na deze rondleiding was er nog ruimte voor het uitwisselen van kennis en ervaringen. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje.

BGDD Rondleiding
BGDD Rondleiding