Start tweede fase centrale huisvesting gemeente Súdwest-Fryslân

Gepubliceerd op 20 februari 2019

Start tweede fase centrale huisvesting gemeente Súdwest-Fryslân

Voor gemeente Súdwest-Fryslân realiseren we de ver- en nieuwbouw van diverse panden, Design and Build. Alle gemeentelijke diensten krijgen hierdoor een plek aan de Marktstraat in Sneek. Het duurzame publiekscentrum ‘Súdwesthûs’ is reeds opgeleverd. Nu is het tijd voor de volgende fase.

DE TWEEDE FASE

Met een compleet nieuwe installatie en herinrichting van de werkplekken vernieuwen én verduurzamen we diverse panden. De nieuwbouw, die ook onderdeel uitmaakt van de fase, zorgt straks voor een verbinding tussen de bestaande gebouwen. Ook de stadhuistuin krijgt een nieuwe inrichting.

De Tweede Fase

DUURZAME AMBITIES

De gemeente draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en streeft hierbij naar gasloze gebouwen. De innovatieve aanpak en samenwerking met onder andere Inbo architecten, Sijperda-Hardy en Koninklijke Damstra Installatietechniek zorgt ervoor dat we de duurzame ambities van de gemeente waar kunnen maken.

 

Dankzij de transformatie heeft het Súdwesthûs nu energielabel A+++. Met de verduurzaming van de panden uit fase 2 erbij is de centrale huisvesting van de gemeente Súdwest-Fryslân met recht een voorbeeld voor bestaande gebouwen die verduurzaamd worden.

Duurzame ambities

HET NIEUWE WERKEN

De centrale huisvesting voorziet in het nieuwe werken en de doorontwikkelingen hiervan. De gemeente Súdwest-Fryslân werkt toe naar een flexibele organisatie, die werkt vanuit de (bestuurlijke) opgaven. Door de herinrichting van de werkplekken dragen we hier ook een steentje aan bij.

Het Nieuwe Werken