Snert en pannenbier tijdens hoogste punt Campus Damwâld

Gepubliceerd op 18 december 2019

Snert en pannenbier tijdens hoogste punt Campus Damwâld

Achter de bouwhekken aan de Badhúswei wordt hard gewerkt aan Campus Damwâld. Na een spetterend en kleurrijk startmoment van de bouw eind augustus, hebben we woensdag 18 december het hoogste punt bereikt van de nieuwe campus. Uiteraard werd dit heugelijke feit gevierd op de bouw. Wethouder Gerben Wiersma deelde snert uit tijdens een speciale lunch en de timmerlieden kregen pannenbier mee naar huis van de Stichting Campus Damwâld, uit handen van voorzitter Gert van Tol.

Welkom
Hoogste punt viering

Directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma Biense Dijkstra verwelkomde de genodigden op de bouw voor een rondleiding. Hij vertelt: “Ik ben oprecht trots. De school wordt prachtig en we lopen goed op schema”. Gerard Jongsma (uitvoerder), Joan Veenstra (projectleider) en Marc Cornelisse (werkvoorbereider) namen daarna het gezelschap mee tijdens een rondleiding. Dit gaf de genodigden een goed beeld van de vorderingen van de bouw van de campus op dit moment.

Rondleiding
Groepsfoto

Na een zonnig rondje op de bouw sprak voorzitter Gert van Tol de bouwvakkers toe: “we zijn heel erg blij met het werk dat toe nu toe is verricht. Op de bouw lopen helden rond, onlangs zag ik de documentaire over helden in de bouw, en mede daarom én door wat ik nu heb gezien, heb ik zoveel respect voor vakmensen in de bouw. Een hele knappe prestatie!”. Geheel toepasselijk overhandigde hij daarna het pannenbier, een pakketje van drie bieren genaamd ‘Friese helden’.

 

Als afronding stond een gezamenlijke lunch klaar: wethouder Gerben Wiersma deelde snert uit. Ook hij sprak zijn dank uit richting de werklieden en hoopte dat ze soep ze mocht smaken.   

Pannenbier
Toespraken
Snert
Volgens planning

Nog voor de kerst maken ze op de bouw de daken dicht en plaatsen ze binnenwanden. In januari starten de metselaars met het gevelmetselwerk. Dan krijgt het gebouw een heel nieuw uiterlijk en begint het eindresultaat beetje bij beetje zichtbaar te worden. In week drie is er weer een hoogtepunt: dan worden de eerste kozijnen aangebracht. Al met al gaat de bouw vlot door. Gerard Jongsma, uitvoerder bij Bouwgroep Dijkstra Draisma, is tevreden: “alles loopt nog steeds volgens planning, als dit zo blijft kunnen de leerlingen het nieuwe schooljaar in 2020 beginnen op de nieuwe Campus”.

Bouw Campus
Campus
Over Campus Damwâld

De campus wordt energieneutraal, dit past bij de kernwaarden skjin, grien, tûk en sûn. Het gebouw krijgt geen gasaansluiting. De benodigde warmte wordt opgewekt door middel van lucht-water-warmtepompen en er komen zonnepanelen. Na de zomervakantie in 2020 biedt Campus Damwâld ruimte aan 450 leerlingen van de OBS Dr. J. Botkeskoalle, CBS De Bron en CBS De Fontein. Daarnaast komt er een sporthal waar ruim 15 verenigingen hun sporten en hobby’s kunnen uitoefenen.