Openingshandeling Open Monumentendag 2017

Gepubliceerd op 06 september 2017

Openingshandeling Open Monumentendag 2017

Vrijdagochtend 1 september vond er een vooraankondiging plaats voor de Dokkumer Open Monumentendag 2017. Burgemeester Marga Waanders heeft deze ochtend een openingshandeling verricht ten behoeve van deze speciale dag welke zaterdag 9 september plaats gaat vinden. Mevrouw Waanders knipte toepasselijk een lint door en overhandigde symbolisch de sleutel van De Dijk 2 over aan de organisatie.

 

Na het overhandigen van de sleutel en het doorknippen van de lint was er een korte bezichtiging en toespraken van Burgemeester Waanders en Biense Dijkstra: "Wij hebben momenteel 26 medewerkers die zich bezighouden met de restauratie van monumentale panden. Onze stad is zeer rijk aan dit soort gebouwen en deze moeten wij koesteren. Als er toeristen in de stad rondlopen zie je ze altijd eerst foto's maken van onze binnenstad, daarna gaan ze pas op een terrasje zitten. Wij zijn er trots op dat wij bij mogen en kunnen dragen aan het behoud van de monumenten en daarmee de historie van Dokkum, één van onze trekpleisters."

 

Na de toespraken en de openingshandeling werd er een kop koffie met gebak bij stadscafé Artisante genuttigd. De aanwezigen ontvingen ook een kleine attentie van Fontuin, Fontuin heeft zich voorheen mogen vestigen in De Dijk 2, en is bekend door onder andere haar Wilhelminapepermunt. 

Foto: Bote Sape Schoorstra