Nieuwbouw Campus Damwâld opgeleverd

Gepubliceerd op 15 juli 2020

Nieuwbouw Campus Damwâld opgeleverd

Vooraanzicht

Oplevering

Vlak voor de bouwvak is de Campus Damwâld volgens planning opgeleverd. Op een warme en zonnige dag in 2019 werd de start van de bouw afgetrapt door de toekomstige leerlingen. Nu, bijna een jaar later, is het gebouw opgeleverd. Rondom de Campus wordt nog hard gewerkt om het plein, het groen en de wegen aan te leggen. Tijdens de vakantie verhuizen de scholen hun interieur. Na de zomer kunnen de kinderen voor het eerst hun lessen in het gloednieuwe gebouw volgen.

De bouw

Het ontwerp is door Kristinsson Architecten tezamen met de toekomstige gebruikers bedacht. Alle ruimtes zijn door het ontwerp zo optimaal mogelijk te gebruiken. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke, lichte kleuren en veel glas om zoveel mogelijk het daglicht intrede te geven in het gebouw. De Campus is duurzaam en energieneutraal. Het complex heeft geen gasaansluiting, maar wordt all-electric voorzien van energie. Daarnaast ligt bijna het gehele dak vol met zonnepanelen.

 

Het is een bewogen jaar geweest, waarin de laatste maanden het coronavirus centraal stond. Dit heeft gelukkig de bouw en de tijdige oplevering niet gehinderd. Er is met man en macht is doorgewerkt om alles op tijd af te krijgen. Maandag 13 juli 2020 is de Campus Damwâld opgeleverd.  

Tribunetrap in de centrale hal van de Campus Damwâld
Tribunetrap in de centrale hal van de Campus Damwâld
1
2

Scholen en sportverenigingen komen samen in de Campus Damwâld

In Damwâld sluiten drie basisscholen de deuren op haar huidige locatie. Twee van de drie basisscholen gaan fuseren en zo krijgen twee basisscholen een nieuwe plek in de Campus: OBS Dr. J. Botkeskoalle en De Sprankeling. Zij hebben elk een zijde van het gebouw tot hun beschikking met een aantal gedeelde ruimtes. Deze kunnen worden afgesloten, maar ook gezamenlijk gebruikt worden. Voor sportverenigingen is er een grote, moderne sporthal gebouwd. Ook hier is met lichte en natuurlijke kleuren gewerkt. Door onderwijs en sport samen te brengen wordt de Campus Damwâld een cultureel en maatschappelijk centrum.

De sporthal in Campus Damwâld. Lees via onderstaande knoppen over meer projecten in sport & recreatie.
De sporthal in Campus Damwâld. Lees via onderstaande knoppen over meer projecten in sport & recreatie.