Lovende woorden van rector en wethouder tijdens officiële opening Huygens College Heerhugowaard

Gepubliceerd op 15 oktober 2019

Lovende woorden van rector en wethouder tijdens officiële opening Huygens College Heerhugowaard

In juni 2019 werd het Huygens College in Heerhugowaard opgeleverd. De school werd daarna ingericht en na de zomer konden de leerlingen hier al terecht. Op dinsdag 15 oktober vond de officiële opening plaats. De wethouder en rector zijn lovend over het ontwikkel- en bouwproces met Bouwgroep Dijkstra Draisma.

Opening door rector

ONTVANGST EN OPENING

Dinsdag 15 oktober 2019 is het Huygens College feestelijk geopend. De middag begon met een ontvangstreceptie en een toespraak van de rector Henk Klaassen. Dit werd opgevolgd door een toespaar van de voorzitter College van Bestuur SOVON René Rigter en wethouder van gemeente Heerhugowaard John Does. 

 

Aansluitend mocht Eric van Wel van BRTArchitecten een toelichting geven op het ontwerp van het gebouw. Dirk Jan de Rouwe -directielid Bouwgroep Dijkstra Draisma- deed een toespraak namens ons. 

 

We kregen lovende woorden over het bouwproces en zijn zelf ook erg te spreken over de samenwerking met de opdrachtgever en de partners. De school is gebouwd in samenwerking met BRTArchitecten, Snip Elektrotechniek, Installatiebureau Rutgers en Boy Limmen infrastructuur.

ONTHULLING KUNSTWERK

De leerlingen van vwo 4 deden een act in de vorm van toneel en een havo 5 leerling begeleidde dit op de piano. Er werden kunstwerken onthult. De leerlingen hebben hier zelf aan mee gewerkt in de afgelopen weken. Op de kunstwerken kwam een toelichting van Loek Zoonan. 

Leerlingen
bus

DUURZAME SCHOOL

De school is gebouwd met gevels die wij hebben geproduceerd in onze fabriek met onze zelf ontwikkelde robot. De isolatiewaarde en de luchtdichtheid zijn bijzonder hoog. Het gebouw wordt daarnaast verwarmt door middel van warmte uit de grond en zonnepanelen. Lees meer over het project in ons portfolio.

 

We danken het Huygens College voor de opdracht en de fijne samen werking en wensen de leerlingen veel plezier op hun prachtige nieuwe school.