Kleurrijke start voor Campus Damwâld

Gepubliceerd op 29 augustus 2019

Kleurrijke start voor Campus Damwâld

De bouw van de Campus in Damwâld is gestart! Wethouder Gerben Wiersma, Gert van Tol (Stichting Campus Damwâld) en Biense Dijkstra gaven samen het kleurrijke startsein. Daarna was het de beurt aan de 450 basisschool kinderen om het bouwterrein te bekijken en deze te voorzien van veel vrolijke kleuren.

Basisschool kinderen voorzien de bouwplaats van veel kleur

Alle kinderen van de drie basisscholen die hier vanaf het najaar van 2020 naar school zullen gaan waren uitgenodigd om een kijkje te nemen. Ook staken ze de handen uit de mouw en mochten ze paaltjes verven. Om het geheel feestelijk af te sluiten deden ze mee aan een colorrun.

Colorrun
Piketpaaltjes verven

De Campus

In oktober 2018 zijn de contracten getekend voor de bouw van de Campus. De omwonenden en gebruikers hebben hierna veel mogelijkheid gehad tot inbreng in het ontwerp. Dit is onderdeel van de Best Value Procurement (BVP) aanbestedingsvorm. In een eerder nieuwsbericht is hier meer over te lezen. Door de samenwerking met belanghebbenden en lokale partijen is tot een prachtig, duurzaam gebouw gekomen. Eenmaal klaar biedt Campus Damwâld volgens Wiersma niet alleen onderdak aan het onderwijs voor ROOBOL, PCBO en de sporthal. Het biedt vooral mogelijkheden voor het samen ontwikkelen van bijvoorbeeld sport- en leerarrangementen en er is ruimte voor nieuwe ontwikkelingen zoals leven lang leren en talentontwikkeling voor jong en oud.

 

Duurzaam en energieneutraal bouwen

De kernwaarden van de Campus zijn “Skjin, grien, tûk en sûn”. De Campus wordt geheel energieneutraal gebouwd. Er worden maar liefst 900 zonnepanelen gebouwd en deze zorgen samen met lucht-water-warmtepompen voor de verwarming van het hele gebouw. Er komt geen gasaansluiting meer aan te pas.

 

Start en oplevering

De bouw is afgelopen week gestart en is naar verwachting voor de bouwvak van 2020 klaar. De herinrichting van de Bashûswei is ook onderdeel van het project.

Overzicht