Deloitte bekroont Bouwgroep Dijkstra Draisma met de Excellence Award voor Capabilities & Innovation

Gepubliceerd op 21 juni 2022

Deloitte bekroont Bouwgroep Dijkstra Draisma met de Excellence Award voor Capabilities & Innovation

Voor de elfde keer op rij werd Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) uitgeroepen tot Best Managed Company (BMC) door Deloitte. Het BMC-programma is gericht op het vinden van de best geleide, niet-beursgenoteerde bedrijven in Nederland. Door externe experts wordt gekeken naar de managementcapaciteiten, maar ook erkennen zij bedrijfsprestaties en groei. Dit jaar kwam de kers op de taart: de Bouwgroep won de Excellence Award voor Capabilities & Innovation.

 

De jury werd dit jaar gevormd door Colette Cloosterman-van Eerd (CCO Jumbo), Godfried Terberg (bestuursvoorzitter Royal Terberg Group) en Hans Honig (CEO Deloitte). In de jurysessie gingen zij op zoek naar het beste en meest onderscheidende managementteam en bedrijf. BGDD werd beoordeeld op basis van rapportages, de motivatie van de BMC coach en de pitch die directeur Biense Dijkstra en innovator Wietse de Vries gaven op 24 mei.

Innovatiepitch voor de jury

Innovatie zit in het DNA van Dijkstra Draisma. De Bouwgroep gelooft in de invloed van de bouw op een leefbare wereld. Er is een overtuiging om nu te innoveren en verduurzamen om een bewoonbare wereld achter te laten voor de volgende generaties. Biense Dijkstra en Wietse de Vries vertelden de jury hoe zij de energietransitie zien, wat de drijfveren zijn en ook waar je tegenaan loopt. Want het zijn niet alleen maar succesverhalen. Het vergt doorzettingsvermogen en vertrouwen met een langetermijnvisie, er worden risico’s genomen. Biense Dijkstra: “Bij innovatie is de factor PI van toepassing, het kost 3,14 keer zoveel tijd en geld. Maar als het aanslaat, dan heb je ook minimaal een keer zoveel impact. En dat is waar we het voor doen, we hebben geen keuze. We voelen ons verantwoordelijk voor het totale proces, van ontwikkeling en realisatie tot onderhoud, op een duurzame basis.”

Capabilities & Innovation

De jury zocht naar Best Managed Companies die uniek zijn, die eigenschappen en kennis hebben die hen onderscheidt in de markt. Innovatie is daarin een belangrijke pijler. Tijdens het spectaculaire BMC Gala in Leusden op 21 juni werd Dijkstra Draisma tot winnaar gekroond van de Excellence Award voor Capabilities & Innovation.

 

Hans Honig, CEO van Deloitte reikte de prijs uit: "De branche waarin deze onderneming opereert is onderhevig aan strenge wet- en regelgeving. Het gevolg: je krijgt maximaal wat minimaal gevraagd is. Maar deze onderneming kijkt veel verder en legt de lat veel hoger. Deze organisatie kenmerkt zich door een scala aan technologische vernieuwingen. Allen gericht op duurzaamheid. Wereldwijde spelers kijken met argusogen naar de innovaties die hier worden gerealiseerd. Onder andere door van lokale problemen businesscases te maken worden gehele wijken vernieuwd en verduurzaamd. Een van de innovaties is het gebruik van lisdodde als isolatiemateriaal en door dit lokaal te produceren wordt verzakking in de natuur voorkomen en wordt tegelijkertijd een duurzaam isolatiemateriaal gecreëerd. Over innovatie gesproken. Niet alleen steekt deze organisatie met hun werkwijze uit boven de peers, ook stuurt het actief aan op hoge duurzaamheidsnormen in de hele branche."

“We blijven als bedrijf continu innoveren, waarbij de cirkel van invloed en de verantwoordelijkheid van onze medewerkers groot is. We zien de titel Best Managed Company als bevestiging dat we de juiste weg in zijn geslagen. Deze Excellence Award is een extra erkenning dat we op de juiste koers zitten om onszelf te blijven verbeteren.”

Biense Dijkstra

Meer nieuws

Nieuws Gepubliceerd op 28 september 2022 Verbouwing gemeentehuis Dokkum gestart!
Nieuws Gepubliceerd op 05 augustus 2022 "Biobased of biobeest" Bouwblog Biense Dijkstra