Biense Dijkstra vertelt in NOS Journaal over onze duurzame nieuwbouw- en renovatieoplossingen

Gepubliceerd op 15 april 2019

Biense Dijkstra vertelt in NOS Journaal over onze duurzame nieuwbouw- en renovatieoplossingen

De kosten van verduurzaming zijn veel in het nieuws de laatste tijd. Reden voor de NOS om een item op te nemen in het journaal. Aan bod kwamen de Taskforce Bouwagenda, bijeenkomsten in gemeente De Ronde Venen en onze innovatieve oplossingen voor duurzame nieuwbouw en renovatie.

'GROTE KOSTENREDUCTIE'

De Taskforce Bouwagenda heeft als doel om de Nederlandse bouw en infrastructuur te verduurzamen. In deze organisatie, die opgericht werd door het vorige kabinet en twee jaar actief is, werken overheid, bedrijfsleven en de wetenschap samen. De ervaringen van de taskforce zijn samengevat in een rapport.


In het rapport zijn een aantal uitkomsten gepubliceerd. Een van de belangrijkste is dat er een 'grote kostenreductie' kan komen. Voorwaarde hierbij is dat er veel huizen tegelijk aangepakt gaan worden. Dit moet er voor zorgen dat bedrijven kunnen investeren in nieuwe productiemethodes. Bernard Wientjes is de voorman van de Taskforce Bouwagenda en hij vertelde hierover in het journaal.

ROBOTISERING EN INDUSTRIALISERING

In de video vertelt Biense Dijkstra over de nieuwbouwwoning die uit 33 elementen bestaat en met behulp van robots en vakmensen geproduceerd wordt. De isolatiegevels van deze woning zijn echter ook geschikt voor renovatieprojecten. Zoals het nul-op-de-meter renovatieproject in Grootegast. In opdracht van Wold en Waard renoveren we hier 13 woningen. 

 

Lees het complete artikel en bekijk de video met Biense via deze link.