Aeroscan, partner van Bouwgroep Dijkstra Draisma, beleeft landelijke primeur met onderzoek naar vastgoed inspecties met drones in gebouwde omgeving

Gepubliceerd op 13 februari 2019

Aeroscan, partner van Bouwgroep Dijkstra Draisma, beleeft landelijke primeur met onderzoek naar vastgoed inspecties met drones in gebouwde omgeving

Onderhoud en beheer van gebouwen kan slimmer, beter en vooral efficiënter; met behulp van drones en technologie. Aeroscan, een Friese start-up uit Dokkum, beschikt sinds begin januari 2019 over alle benodigde vergunningen om een onderzoek naar de toepassing van drones bij vastgoed inspecties uit te voeren in stedelijk gebied. Bouwgroep Dijkstra Draisma is als trotse partner betrokken bij het vooruitstrevende bedrijf – en innovatie.

 

Aeroscan is samen met VMRG en OCTO ook initiatiefnemer van het door de EU gesubsidieerde platform ‘Façade Service Applicatie’ (FaSA). Zij en 39 partners ontwikkelen dit platform dat de fysieke vastgoedmarkt innoveert door inzet van digitale middelen.

DIGITALE TOEPASSINGEN

De inzet van drones, sensoren en technologie levert nuttige data op. Zoals informatie over de staat van de verflaag op kozijnen, de kwaliteit van de dakbedekking, scheuren in de gevels en vorming van beginnend houtrot. Dankzij deze informatie kan de conditie van het vastgoed worden vastgesteld en de degradatie van de conditie gemonitord worden.

Digitale toepassing

DRONES IN DE BOUW

Bij meerjarig onderhoud projecten, maar ook bij nieuwbouw projecten passen we drones toe. Niet alleen krijgen we op die manier meer informatie over een gebouw, ook biedt het ons nieuwe inzichten en handvaten om verbetering toe te passen bij nieuwbouw.

Lees meer over de Friese start-up Aeroscan.