93 energiezuinige sociale huurwoningen erbij in Amsterdam-Noord

Gepubliceerd op 06 april 2018

93 energiezuinige sociale huurwoningen erbij in Amsterdam-Noord

De handtekening van Birgitte de Maar (Woningstichting Rochdale) en Biense Dijkstra (Bouwgroep Dijkstra Draisma) maken de bouw van energiezuinige sociale huurwoningen definitief.

 

De bouw start in Amsterdam Noord rond de bouwvak en wordt eind 2019 opgeleverd. Deze sociale huurwoningen voldoen aan alle BENG-eisen. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. Vanaf 2020 moeten in Europa alle nieuw te bouwen woningen voldoen aan deze eisen. Rochdale heeft al 43 grondgebonden BENG woningen in aanbouw. Dit is het eerste hoogbouw project. De woningen in dit complex hebben een oppervlakte die varieert van 50 tot 65 vierkante meter. Ze worden hoogwaardig geïsoleerd met o.a. trippelglas kozijnen, voorzien van energiezuinige installaties en pv panelen. Deze bouwwijze zorgt ervoor dat er weinig energie nodig is uit groene bronnen.

ONTWERP

Alle gebouwen hebben twee voorkanten en zijn aan alle zijden zorgvuldige vormgegeven. In de detaillering zijn op diverse plekken verbijzonderingen gemaakt in de vorm van verspringend en getrapt metselwerk, dieper weggelegde vlakken en staand metselwerk. LEVS architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

HERONTWIKKELING NIEUWENDAM-NOORD

Het project maakt deel uit van de transformatie van de IJdoornlaan en past binnen de herontwikkeling van Nieuwendam-Noord. Al eerder realiseerde we het naastgelegen gebouw bestaande uit 90 appartementen. Nu mogen we aan de slag met het andere gebouw dat als naam De Schakel heeft.