KWALITEIT

WAARBORGEN

VANUIT EIGEN 'HUIS'

Omdat we onszelf continu willen verbeteren.

Kwaliteitsbeheer

KWALITEITSBEHEER

In de praktijk komen we steeds meer tegen dat een opdrachtgever van de aannemer verwacht dat deze niet alleen kwaliteit levert, maar dit ook aantoonbaar maakt. In de praktijk komen we steeds meer tegen dat een opdrachtgever van de aannemer verwacht dat deze niet alleen kwaliteit levert, maar dit ook aantoonbaar maakt. Vanuit ons bedrijfsbeleid willen we zelf continu onze bouwkwaliteit verbeteren. Daarom hebben we besloten om een eigen kwaliteitsafdeling op te richten.

INTERNE KWALITEITSBEWAKING, VAN BEGIN TOT EIND

Al in het voortraject schuift de kwaliteitsadviseur bij het projectteam aan om het tekenwerk door te nemen en eventuele verbeteringen aan te geven. Bij de start van de uitvoering stelt de kwaliteitsadviseur samen met het projectteam een keurings- of borgingsplan samen. De kwaliteitsadviseur begeleidt vervolgens de kwaliteitsbewaking van het project door regelmatig het project te bezoeken.

KWALITEITSTEAM MET CERTIFICAAT

KWALITEITSBORGING BIJ BOUWGROEP DIJKSTRA DRAISMA

Een gebouw opleveren zonder gasaansluiting is niet moeilijk, die laat je gewoon achterwege. Maar een gebouw voorzien van energie zonder gebruik te maken van gas is een ander verhaal. Dan moet alles kloppen: de installaties, maar ook de luchtdichtheid.

LUCHTDICHTHEIDSMETINGEN

In 2018 is ons kwaliteitsteam als eerste bouwbedrijf in Nederland gecertificeerd op het gebied van luchtdichtheidsmetingen en binnenhalen van het KOMO procescertificaat SKGIKOB.010762.01.NL. Hier zijn wij erg trots op, vooral ook omdat we hiermee laten zien dat we kwaliteit meer dan serieus nemen. 

interne kennisdeling kwaliteit
2

INTERNE KENNISDELING

Het delen van kennis vinden we meer dan belangrijk. Hiervoor organiseert het kwaliteitsteam regelmatig een interne training. Bij project De Houtkolk in Dokkum bijvoorbeeld, over o.a. luchtdichtheid. "De projectteams worden ondersteund door professionals en merken de meerwaarde”, meldt directielid Dirk Jan de Rouwe.

"De grote meerwaarde van deze manier van werken is dat waardevolle informatie vanaf de werkvloer gekanaliseerd wordt naar “binnen”. De projectontwikkeling, calculatie en werkvoorbereiding krijgen verbeteringsvoorstellen door, waardoor we leren van gemaakte fouten en gebruik maken van elkaars kennis."

 

Erik Duiker - Manager Bouwkwaliteit